Profielfoto voor LinkedIn

Profielfoto of portretfoto nodig?

Een profielfoto voor Social Media

Langzaamaan wordt bekend dat ik wat slagen wil maken als fotograaf, dus gelukkig krijg ik ook steeds vaker de vraag of ik een leuke portretfoto kan maken. Vaak blijkt dat ze dan een foto hebben gezien die ik recent heb gemaakt van een bekende en dat ziet er toch net even leuker, mooier, professioneler uit dan dat vakantiekiekje of foto van je telefoon. En ík vind dat natuurlijk superleuk om te horen!

Eigenlijk verbaas ik me erover hoeveel mensen een ontzettend indrukwekkende carrière reeds hebben gemaakt, maar eigenlijk geen aandacht hebben besteed aan hun foto voor LinkedIn. 

Rachnilda Portretfoto voor Social Media
Rachnilda Portretfoto voor Social Media

Hoe ziet zo’n fotoshoot eruit?

Zie het als een gezellig uitje voor 1 á 2 uurtjes. Er is echt niet zo heel veel tijd nodig om die ene leuke foto te maken. Vaak blijkt dat na een kwartiertje er al een paar mooie foto’s tussen zitten en dan kunnen we wel blijven schieten, maar dat is natuurlijk onzin. Elke fotograaf werkt op een eigen manier en heeft voorkeur voor een bepaalde foto; de belangrijkste zal vooral zijn; gaan we naar buiten of blijven we in de studio? Persoonlijk hou ik meer van de foto die enigszins spontaan en buiten is en waarbij de achtergrond iets in beeld mag komen. Zeker als je naast alleen een profielfoto ook meteen een mooie portretfoto wilt laten maken. Denk voor jezelf van te voren na hoe je op de foto wilt staan en bespreek deze met de fotograaf, deze zal zelf ook een aantal ideetjes hebben die in ieder geval uitgewerkt worden. Het gebeurt bijvoorbeeld regelmatig dat er een wat ‘strengere’ blik op LinkedIn wordt gebruikt en een wat ‘meer ontspannen’ blik voor sites zoals Facebook, Twitter etc. 

Jasinka wilde een LinkedIn profielfoto

Alleen een profielfoto of ook een portretfoto?

Als je dan toch een foto laat maken voor bijvoorbeeld LinkedIn, waarom dan niet meteen een portretfoto laten maken? Eigenlijk zijn er veel raakvlakken tussen een profielfoto en portretfoto, en afhankelijk van de fotograaf kun je natuurlijk meteen beide in 1 opdracht doen. Zelf zou ik dat geen probleem vinden. Het is wel belangrijk dat voorafgaand aan de fotoshoot er wel duidelijkheid is wat de bedoeling is en waar er gefotografeerd moet worden. 

Niet wachten, maar doen!

De opmerking die ik het vaakst hoor is toch wel “Had ik veel eerder moeten doen” en dat klopt natuurlijk ook! Het blijkt ook wel dat er eigenlijk best een drempel voor veel mensen is, om daadwerkelijk die foto te laten maken. Eerst een fotograaf zoeken, kijken of je met de prijs uit de voeten kunt, afspraak maken, een aantal vrije uurtjes reserveren en dan nog werken met een onbekend iemand. En dat snap ik ook wel eigenlijk. Maar; hoeveel tijd besteed je niet aan het zoeken naar een vakantie? Een nieuwe fiets? Of even zoeken naar een restaurantje wat leuk is om te gaan eten van het weekend? Kortom; maak die tijd even vrij en boek die fotograaf! 

Heb je wat vragen of wil je mij boeken? Gebruik dan het contact formulier. Tot snel!

Sharing is caring

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email